Магнитна бормашина ECO.100S+/T от Euroboor

Обадете се! Магнитна бормашина ECO.100S+/T (ECO.100S+/T) от www.magbor.com

Магнитни бормашини - ECO.100S+/T

Магнитна бормашина ECO.100S+/T

Професионална магнитна пробивна и резбонарезна бормашина 


 За пробиване на отвори с боркорони до Ø 100 mm и свредла до Ø 31,75 mm, за нарязване на вътрешни резби M3 - M30, зенкероване и райбероване.

Магнитната бормашина ECO.100S+/T е оборудвана с всички съвременни системи за ефективната работа на пробивна и резбонарезна машина:

 •   4-скоростна предавателна кутия
 •   Електронно регулиране на оборотите в широк диапазон
 •   Допълнително електронно регулиране на въртящия момент
 •   Ляво / дясно въртене
 •   Въртяща се основа (във вариант ECO.100S+/TD)
 •   Голям работен ход
 •   Шпиндел на МК3
 •   Системи, осигуряващи защита на двигателя и оператора на машината

Вариант на машината (ECO.100S+/TD) е с въртяща се основа за допълнителното позициониране. Това дава възможност след залепването на магнита машината да се завърти наляво/надясно до 30° и измести напред/назад от 15 до 20 mm. Тази машина на въртяща се магнитна основа е предпочитан модел при извършване на дейности в производствения цех.

Машината се отличава с многофункционалност, простота, стабилност и сигурност при работа, лесно поддържане, голям набор от допълнително оборудване и аксесоари.

ECO.100S+/T е с иновативна електроника и подобрен тип конструкция, включваща стабилна предавателна кутия с интегрирана система за плъзгане. Смазването на предавките е с дълготрайно трансмисионно масло, което не се налага да бъда сменяно с години.

Наред с ниското си тегло и компактната конструкция, ECO.100S+/T се отличава с редица други предимства:

 Защита от пренапрежение: Машината е в състояние да се справи със скокове на напрежението до 4000V (1-2μs).

 Защита от колебания в напрежението: Машината е в състояние да се справи с колебанията на напрежението и честотата, вариращи от:
110 V до 130 V - 45 Hz до 65 Hz
220 V до 240 V - 45 Hz до 65 Hz
Когато честотата е твърде висока или твърде ниска, така че да попада извън гореспоменатия диапазон, двигателят няма да се стартира. Ако честотата на захранването излезе извън посочения диапазон или се колебае прекалено силно по време на работа на машината, двигателят ще се изключи автоматично. Това прави машината подходяща за използване в райони и работни места, където захранването е с по-ниско качество.

 Gyro-Tec: Машината е оборудвана с жироскопичен сензор, който открива ускорение и изместване във всяка посока. Функцията за безопасност GYRO-TEC се включва три секунди след стартиране на двигателя. Когато машината разпознае внезапно или нежелано движение, двигателят ще се изключи автоматично от електрониката на машината. Чрез автоматичното изключване на двигателя се намалява рискът от повреда на машината, инструментите, детайла и нараняване на оператора. Тази функционалност за безопасност предлага допълнителна защита при различни обстоятелства, като например: 

 • Внезапна загуба на магнитна сила по време на работа.
 • Прекомерни вибрации, причинени от неправилна процедура на пробиване, износени режещи инструменти и др.
 • Внезапно изместване на детайла, към който е прикрепена магнитната пробивна машина.

 Редуктор в маслена баня: смазването с масло (в маслена баня) осигурява значително по-малко износване, по-голяма дълготрайност и по-ефективна работа на машината.

 Индикатор за износване на графитните четки: На върха на корпуса на двигателя се намира вградена LED светлина. При нормални обстоятелства тази светлина не свети. LED светлината ще започне да гори в червено, когато графитните четки се износят до ниво, при което се препоръчва да ги замените.

 Автоматично изключване: Когато графитните четки действително се износят до ниво, при което е необходима подмяна, двигателят ще се изключи автоматично. Това предотвратява повреда на ротора. При автоматично изключване вградената LED светлина спира да свети.

 TEMPTEC: Двурежимната функция на магнита е защитна функция, при която магнитната сила се активира на 50% при включването на магнита и на 100% при включването на двигателя. При половината от магнитната сила магнитът се придържа към повърхността достатъчно, за да задържи машината в положение, когато не се използва. Това впоследствие гарантира, че машината консумира по-малко енергия, генерира по-малко топлина и следователно издържа по-дълго.

Магнитната бормашина ECO.100S+/T се доставя в метален куфар, изцяло оборудвана и готова за работа. Всички необходими за това настройки са направени в заводски условия и проверени от нас, преди да доставим машината.

В комплекта на доставка стандартно е включен държач за боркорони с опашки Weldon 32 mm и пръстен за боркорони с опашка Weldon 19 mm. Боркороните до Ø 60 мм са с опашка 19.05 мм. За пробиване с боркорони по-големи от Ø 61 мм включително, които са с опашка 31.75 мм, е необходим държач за боркорони с опашки Weldon 32 mm.

ECO.100S+/T e машина с шпиндел тип Морзов конус 3, което позволява директното използване на стандартни спирални свредла с конусна опашка от Ø 23.1 до Ø 32 mm. С помощта на преходна втулка MK3 - MK2 могат да се използват конусните свредла от Ø 16.1 до Ø 23 mm. Монтирането на патронник с опашка МК3 за спирални свредла от Ø 1 до Ø 16 mm e също толкова лесно.

Допълнителното оборудване за нарязване на резби, с което машината работи, е много разнооброзно. Необходими са като минимум държачи за съответните размери и вид метчици. Това е най-икономичният вариант за резби в проходни отвори.

Индустриалният захват към шпиндела МК3, голямата мощност на двигателя и плавното регулиране на параметрите на работа на машината, гарантират възможност за използване на практически всички допълнителни устройства и обороудване, предназначени за работа със стационарни и магнитни бормашини.

В стандартната доставка са включени и ще намерите в куфара:

 • Странична ръкохватка M12
 • Инструменти за обслужване
 • Система за смазване и охлаждане
 • Осигурителна верига
 • Държач MК3 към Weldon 31.75 mm (1 1/4") включително пръстен за смазване
 • Адаптер Weldon 31.75 към 19.05 mm (1 1/4" to 3/4")
 • Избиващ клин за MK3
 • Защита от стружки (само за ECO.100S+/T)
 • Защитни тапи за уши
 • Защитни очила
 • Защитни ръкавици
 • Магнитни бормашини:
  Пробиване с боркорони:до Ø 100 mm
  Пробиване със свредла:до Ø 31.75 mm
  Нарязване на резба:M3 - M30
  Зенкероване:Ø 10 - 105 mm
  Райбероване:до Ø 30 mm
  Предавки / Обороти:(I) 42-110, (II) 65-190, (III) 140-400, (IV) 220-620
  Шпиндел:МК 3
  Размер на машината ДхШхВ:365 х 310 х 525 - 785 mm
  Размер на магнита ДхШхВ:220 х 110 х 64 mm
  Работен ход:260 mm
  Мощност на двигателя:1900 W
  Сила на магнита:3000 kg
  Напрежение:230 V AC , 50-60Hz
  Ляво/Дясно въртене:Да
  Защита от прегряване:Да
  Защита от претоварване:Да
  Регулиране на оборотите:Да
  Регулиране на въртящия момент:Да
  Индикатор на магнита:Да
  Тегло (нетно):28.5 kg
  • Производител: Euroboor
  • Код на продукта: ECO.100S+/T
  • EAN код: 8720143712449
   barcode
  • Наличност: Обадете се!
  • 4548.77лв
  • без ДДС: 3790.64лв

  Безплатна доставка

  за всяка поръчка над 180.00лв. с ДДС.

  Гаранционен срок

  24 месеца за физически и 12 месеца за юридически лица.

  Демонстрация и обучение

  На място при вас или ваш обект!

  Гарантирано качество

  на продуктите, произведени от доказани производители.

  Осигуряваме оборотна машина

  ако не се справим до 3 работни дни с ремонт на машина в гаранция. 

  Етикети: магнитна, бормашина, eco.100s+/t, магнитни, бормашини, euroboor