Магнитна бормашина ECO.55S+/T от Euroboor

Очакваме скоро Магнитна бормашина ECO.55S+/T (ECO.55S+/T) от www.magbor.com

Магнитни бормашини - ECO.55S+/T

Магнитна бормашина ECO.55S+/T

Професионална магнитна бормашина с регулируеми обороти и L/R въртене. Оборудвана с цифров LED екран и иновативна електроника за безопасност на работа и защита на машината.


 

За пробиване на отвори с боркорони до Ø 55 mm и свредла до Ø 23 mm, за нарязване на вътрешни резби M3 - M20, зенкероване и райбероване. Смазването с масло (в маслена баня) на редуктора и предавките осигурява значително по-малко износване, по-голяма дълготрайност и по-ефективна работа на машината. Силният двупосочен магнит с двойна намотка позволява на машината да използва по-малко енергия, да генерира по-малко топлина и следователно да издържа по-дълго. Вградената от Euroboor допълнителна електроника осигурява значителни предимства пред конкурентни машини.

Машината е с върхови резултати в класа си по отношение на стабилност, издръжливост и производителност и е оборудвана с:

 • Мощен двигател от 1600 W
 • 2-степенна скоростна кутия, с допълнително електронно регулиране на оборотите в широк диапазон
 • Ляво-дясно въртене за нарязване на вътрешни резби
 • Разработена с висока точност конструкция за плъзгане при подаване на инструмента
 • Скоростна кутия в интегрирана маслена вана
 • Шпиндел с Морзов конус 3
 • Практичен дълъг ход
 • Защита от прегряване и претоварване
 • Мощен двупосочен магнит
 • Външен достъп до графитните четки с индикатор за износване

Тази преносима, лека и надеждна машина за пробиване разполага и с иновативна електроника, която предлага по-голяма безопасност, значително намалява риска от повреда на машината, инструмента и детайла и предпазва потребителя в случай на прекомерни вибрации или внезапно изместване. Продължителността на живота й е значително по-голяма и спестява високи разходи за поддръжка.

Вградената иновативна електроника гарантира:

Power surge protection  Защита от пренапрежение: Машината е в състояние да се справи със скокове на напрежението до 4000V (1-2μs).

Power fluctuation protection  Защита от колебания в напрежението: Машината е в състояние да се справи с колебанията на напрежението и честотата, вариращи от:
110 V до 130 V - 45 Hz до 65 Hz
220 V до 240 V - 45 Hz до 65 Hz
Когато честотата е твърде висока или твърде ниска, така че да попада извън гореспоменатия диапазон, двигателят няма да се стартира. Ако честотата на захранването излезе извън посочения диапазон или се колебае прекалено силно по време на работа на машината, двигателят ще се изключи автоматично. Това прави машината подходяща за използване в райони и работни места, където захранването е с по-ниско качество.

Gyro-Tec  Gyro-Tec: Машината е оборудвана с жироскопичен сензор, който открива ускорение и изместване във всяка посока. Функцията за безопасност GYRO-TEC се включва три секунди след стартиране на двигателя. Когато машината разпознае внезапно или нежелано движение, двигателят ще се изключи автоматично от електрониката на машината. Чрез автоматичното изключване на двигателя се намалява рискът от повреда на машината, инструментите, детайла и нараняване на оператора. Тази функционалност за безопасност предлага допълнителна защита при различни обстоятелства, като например: 

 • Внезапна загуба на магнитна сила по време на работа.
 • Прекомерни вибрации, причинени от неправилна процедура на пробиване, износени режещи инструменти и др.
 • Внезапно изместване на детайла, към който е прикрепена магнитната пробивна машина.

Carbon brush wear indicator  Индикатор за износване на графитните четки: На върха на корпуса на двигателя се намира вградена LED светлина. При нормални обстоятелства тази светлина не свети. LED светлината ще започне да гори в червено, когато графитните четки се износят до ниво, при което се препоръчва да ги замените.

Automatic shut-off  Автоматично изключване: Когато графитните четки действително се износят до ниво, при което е необходима подмяна, двигателят ще се изключи автоматично. Това предотвратява повреда на ротора. При автоматично изключване вградената LED светлина спира да свети.

2-way-magnet  TEMPTEC: Двурежимна функция на магнита, при която магнитната сила се активира на 50% при включването на магнита и на 100% при включването на двигателя. При половината от магнитната сила магнитът се придържа към повърхността достатъчно, за да задържи машината в положение, когато не се използва. Това впоследствие гарантира, че машината консумира по-малко енергия, генерира по-малко топлина и следователно издържа по-дълго.

Sensortec  SENSORTEC: Индикатор за силата на залепване на магнита. Информира оператора за безопасността по време на пробиване.

Smart restart  Smart Restart технология: за рестартиране на машината след проблемно спиране. Системата Smart Restart (Умен рестарт), позволява спряла поради претоварване машина автоматично възстановява оборотите си в рамките на 2 секунди за продължаване на пробиването.

Digital display  Цифров екран: данни в реално време за състоянието на машината. Първият по рода си цифров екран със светодиодни и звукови индикатори, показващ в реално време консумираната от машината мощност и режима на натоварването на двигателя й.
 

Oveload protection  Защита от претоварване.

Overheat protection  Защита от прегряване.

Adjustable speed  Регулируеми обороти в широк обхват, в допълнение на двете механични предавки.

  Ляво-дясно въртене за бързо нарязване на вътрешни резби с един ход.

Разработената от Euroboor електроника прави машината подходяща за използване в райони и работни места, където захранването е с по-ниско качество. Освен това намалява риска от повреда на ротора и на контролните блокове и дава навременно известие за необходимост от обслужване, за да се избегнат допълнителни разходи поради неочакван престой или ненужна подмяна на части. 

При заявено желание се извършва обучение и демонстрация на машината в обект на получателя й от наш специалист.

Подробна техническа характеристика на тази машина ще намерите в секция "Спецификация" на тази страница. В секция "Видео" можете да се запознаете с работата на машината и някои от нейните предимства.

В стандартната доставка са включени и ще намерите в куфара:

 •  Система за охлаждане.
 •  Масло за охлаждане 200 ml.
 •  Държачи за метчик M10, M12, M14 и M16. 
 •  Инструменти за обслужване.
 •  Защитни ръкавици.
 •  Защитни очила.
 •  Защитни тампони за ушите.
Магнитни бормашини:
Пробиване с боркорони:до Ø 55 mm
Пробиване със свредла:до Ø 23 mm
Нарязване на резба:M3 - M20
Зенкероване:Ø 10 - 60 mm
Райбероване:до Ø 23 mm
Предавки / Обороти:(I) 60-275, (II) 100-500
Шпиндел:МК 3
Размер на машината ДхШхВ:320 х 200 х 490 - 660 mm
Размер на магнита ДхШхВ:168 х 84 х 49 mm
Работен ход:170 mm
Мощност на двигателя:1600 W
Сила на магнита:1850 kg
Напрежение:230 V AC , 50-60Hz
Ляво/Дясно въртене:Да
Защита от прегряване:Да
Защита от претоварване:Да
Регулиране на оборотите:Да
Индикатор на магнита:Да
Тегло (нетно):13.75 kg
 • Производител: Euroboor
 • Код на продукта: ECO.55S+/T
 • EAN код: 8720143712388
  barcode
 • Наличност: Очакваме скоро
 • 3419.81лв
 • без ДДС: 2849.84лв

Безплатна доставка

за всяка поръчка над 180.00лв. с ДДС.

Гаранционен срок

24 месеца за физически и 12 месеца за юридически лица.

Демонстрация и обучение

На място при вас или ваш обект!

Гарантирано качество

на продуктите, произведени от доказани производители.

Осигуряваме оборотна машина

ако не се справим до 3 работни дни с ремонт на машина в гаранция. 

Етикети: магнитна, бормашина, eco.55s+/t, магнитни, бормашини, euroboor