Магнитна бормашина ECO.60S+ от Euroboor

Магнитна бормашина ECO.60S+ (ECO.60S+) от www.magbor.com

Магнитни бормашини - ECO.60S+

Магнитна бормашина ECO.60S+

Професионална магнитна бормашина до Ø 60 mm и с регулируеми обороти и шпиндел на MK3.


 

За пробиване на отвори с боркорони до Ø 60 mm и свредла до Ø 23 mm, с възможност за нарязане на резби (с допълнително оборудване), зенкероване и райбероване. Машината е с върхови резултати в класа си по отношение на стабилност, издръжливост и производителност. Смазването с масло (в маслена баня) на редуктора и предавките осигурява значително по-малко износване, по-голяма дълготрайност и по-ефективна работа на машината. Силният двупосочен магнит с двойна намотка позволява на машината да използва по-малко енергия, да генерира по-малко топлина и следователно да издържа по-дълго. Вградената от Euroboor допълнителна електроника осигурява значителни предимства пред конкурентни машини.

Машината за пробиване на магнитна основа Euroboor ECO.60S + е оборудвана с:

 • Мощен двигател от 1600 W,
 • Разработена с висока точност конструкция за плъзгане при подаване на инструмента
 • Скоростна кутия в интегрирана маслена вана
 • Шпиндел с Морзов конус 3
 • Практичен дълъг ход
 • 2-степенна скоростна кутия с електронно регулиране на скоростта
 • Защита от прегряване
 • Мощен двупосочен магнит

Тази преносима, лека и надеждна машина за пробиване разполага и с иновативна електроника, която предлага по-голяма безопасност, значително намалява риска от повреда на машината, инструмента и детайла и предпазва потребителя в случай на прекомерни вибрации или внезапно изместване. Продължителността на живота й е значително по-голяма и спестява високи разходи за поддръжка.

Вградената иновативна електроника гарантира:

 Защита от пренапрежение: Машината е в състояние да се справи със скокове на напрежението до 4000V (1-2μs).

 Защита от колебания в напрежението: Машината е в състояние да се справи с колебанията на напрежението и честотата, вариращи от:
110 V до 130 V - 45 Hz до 65 Hz
220 V до 240 V - 45 Hz до 65 Hz
Когато честотата е твърде висока или твърде ниска, така че да попада извън гореспоменатия диапазон, двигателят няма да се стартира. Ако честотата на захранването излезе извън посочения диапазон или се колебае прекалено силно по време на работа на машината, двигателят ще се изключи автоматично. Това прави машината подходяща за използване в райони и работни места, където захранването е с по-ниско качество.

 Gyro-Tec: Машината е оборудвана с жироскопичен сензор, който открива ускорение и изместване във всяка посока. Функцията за безопасност GYRO-TEC се включва три секунди след стартиране на двигателя. Когато машината разпознае внезапно или нежелано движение, двигателят ще се изключи автоматично от електрониката на машината. Чрез автоматичното изключване на двигателя се намалява рискът от повреда на машината, инструментите, детайла и нараняване на оператора. Тази функционалност за безопасност предлага допълнителна защита при различни обстоятелства, като например: 

 • Внезапна загуба на магнитна сила по време на работа.
 • Прекомерни вибрации, причинени от неправилна процедура на пробиване, износени режещи инструменти и др.
 • Внезапно изместване на детайла, към който е прикрепена магнитната пробивна машина.

 Индикатор за износване на графитните четки: На върха на корпуса на двигателя се намира вградена LED светлина. При нормални обстоятелства тази светлина не свети. LED светлината ще започне да гори в червено, когато графитните четки се износят до ниво, при което се препоръчва да ги замените.

 Автоматично изключване: Когато графитните четки действително се износят до ниво, при което е необходима подмяна, двигателят ще се изключи автоматично. Това предотвратява повреда на ротора. При автоматично изключване вградената LED светлина спира да свети.

 TEMPTEC: Двурежимната функция на магнита е защитна функция, при която магнитната сила се активира на 50% при включването на магнита и на 100% при включването на двигателя. При половината от магнитната сила магнитът се придържа към повърхността достатъчно, за да задържи машината в положение, когато не се използва. Това впоследствие гарантира, че машината консумира по-малко енергия, генерира по-малко топлина и следователно издържа по-дълго.

 Smart Restart технология: за рестартиране на машината след проблемно спиране

Разработената от Euroboor електроника прави машината подходяща за използване в райони и работни места, където захранването е с по-ниско качество. Освен това намалява риска от повреда на ротора и на контролнияте блокове и дава навременно известие за необходимост от обслужване, за да се избегнат допълнителни разходи поради неочакван престой или ненужна подмяна на части. 

При заявено желание се извършва обучение и демонстрация на машината в обект на получателя й от наш специалист.

Подробна техническа характеристика на тази машина ще намерите в секция "Спецификация" на тази страница. В секция "Видео" можете да се запознаете с работата на машината и някои от нейните предимства.

 

Задължително заедно с машината се предоставят ръководство за експлоатация на български език и попълнена гаранционна карта.

В стандартната доставка са включени и ще намерите в куфара:

 •   Система за охлаждане.
 •   Държач за боркорони МК3 – Weldon 19.05 (3/4") с пръстен за охлаждане (IMC.30/19-N).
 •   Избивач за МК3.
 •   Защита от стружки.
 •   Масло за охлаждане 200 ml.
 •   Инструменти за обслужване.
 •   Осигурителна верига.
 •   Защитни ръкавици.
 •   Защитни очила.
 •   Защитни тампони за ушите.

Надеждността на машините е най-важният фактор във всяка индустрия. Това е мястото, където се налага Euroboor - с мощни двигатели с редуктори в интегрирани маслени вани, проектирани да работят оптимално дори при най-тежки условия. Euroboor разширява обхвата си с ефективни производствени машини и въвежда ECO.60S+, друг победител в продуктовата гама на магнитните машини за ядково пробиване. С ECO.60S+ се възползвате от още по-мощна машина и пробивате отвори с по-голям диаметър със същата надеждност.

 

Магнитни бормашини:
Пробиване с боркорони:до Ø 60 mm
Пробиване със свредла:до Ø 23 mm
Нарязване на резба:С допълнително оборудване
Зенкероване:Ø 10 - 65 mm
Райбероване:до Ø 23 mm
Предавки / Обороти:(I) 60-275, (II) 100-500
Шпиндел:МК 3
Размер на машината ДхШхВ:320 х 200 х 452 - 622 mm
Размер на магнита ДхШхВ:168 х 84 х 49 mm
Работен ход:170 mm
Мощност на двигателя:1600 W
Сила на магнита:1850 kg
Напрежение:220-240V AC , 50-60Hz
Ляво/Дясно въртене:Не
Защита от прегряване:Да
Регулиране на оборотите:Да
Индикатор на магнита:Да
Тегло (нетно):13.00 kg
 • Производител: Euroboor
 • Код на продукта: ECO.60S+
 • EAN код: 8720143712425
  barcode
 • Наличност: 1
 • 3170.42лв
 • без ДДС: 2642.02лв

Безплатна доставка

за всяка поръчка над 180.00лв. с ДДС.

Гаранционен срок

24 месеца за физически и 12 месеца за юридически лица.

Демонстрация и обучение

На място при вас или ваш обект!

Гарантирано качество

на продуктите, произведени от доказани производители.

Осигуряваме оборотна машина

ако не се справим до 3 работни дни с ремонт на машина в гаранция. 

Етикети: магнитна, бормашина, eco.60s+, магнитни, бормашини, euroboor