Доставка и плащане

Условия на доставка и начини на плащане


    ДОСТАВКИ


Стоки, поръчани от Магбор e-shop на интернет адрес magbor.com, се доставят само на територията на Република България.

На лица и фирми, с регистрация в държави от ЕС или извън него, предлагаме възможността да получат стоките от място, което е предварително съгласувано.

Можете да изберете и запазите стоки като ни се обадите по телефона и уговорите с нас време за получаването им от офиса ни и без да правите поръчка през онлайн магазина. 


Стока, поръчана от онлайн магазин magbor.com, се доставя в рамките на до 3 работни дни. 
Обикновено, поръчката, направена в работен ден до 16.00 часа, ще бъде получена до 16.00 часа на следващия работен ден. 
- За пратки до по-малки населени места, където куриерските фирми имат конкретен седмичен график за разнос, се спазва съответния график.
- Поръчки, направени в петък могат да бъдат получени в събота  до 13:00 часа, само, ако като адрес на доставката е посочен офис на Еконт.

- В определени случаи е възможно забавяне, за което ще бъдете уведомени.

За да се избегнат неволни или преднамерени грешки, някои от поръчките, особено направените от нови потребители, се потвърждават от наш служител по предоставения телефон за контакт. В случай, че не успеем да се свържем с потребителя по телефона, ще се опитаме да направим това на посочения имейл адрес. При невъзможност да установим контакт с потребителя, направил поръчката и съмнения за фалшива поръчка, ние ще я анулираме и няма да я изпълним.


Стойността на куриерската услуга за поръчка на обща сума под 180 лв. с ДДС е фиксирана и не зависи от вида на стоката и адреса на доставка. Сумата за куриерската услуга се вижда в "Начин на доставка: Доставка с куриер, Доставка (изчислява се отделно)".


Доставката на поръчка на обща сума над 180 лв. с ДДС е безплатна.


Дължимата цена на доставка се начислява в процеса на осъществяване на поръчката и преди нейното потвърждение. Ако цената на доставка не отговаря на Вашите очаквания, можете да се откажете от завършване на поръчката.


Доставката на поръчките се извършва с:


1) Куриерски фирми Еконт или Спиди. 

Като адрес на доставката може да се посочи адрес или номер на офис на куриерска фирма Еконт или Спиди.

Пълна свобода на избора на адрес на получаване и куриерска фирма потребителят има като маркира за начин на доставка "По инструкции на клиента" и изпише инструкциите си за изпращане на пратката в полето "Коментар към поръчката".  В такъв случай потребителят се съгласява да заплати за своя сметка разходите по доставката, независимо от общата сума.


2) Служител на Калас консулт ООД, например при закупуване на машина и необходимост от демонстрация и обучение на място.


3) Можете да получите поръчките, направени през онлайн магазина лично от офиса ни, ако в "Начин на доставка" изберете опция "Доставка по инструкции на клиента" и уточните това в "Коментар към поръчката". Задължително е предварително по телефона да уговорим удобно време за предаването на поръчката.


При възможност и ако не противоречат на действащите закони и допълнителна регулация, включително и в сферата на електронната търговия, следваме всички инструкции на Получателя, вписани в полето "Коментар към поръчката".

Ако имате допълнителни изисквания към доставката на вече изпратена поръчка, се свържете с нас по телефона.


Моля, проверете вашата пратка за цялост в присъствието на куриера или при възможност от служител на Калас консулт ООД.

Рекламации за нарушена цялост или щета по време на транспорт се установява в момента на предаване на стоката.

Не се приема претенция за транспортен дефект, ако не е установен в момента на приемане на стоката.


    НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ


Всички цени в онлайн магазин magbor.com са в български лева или се преизчисляват по курса на обслужващата ни банка в избрана от главното меню друга валута. Цените са с включен данък добавена стойност, като в детайлния изглед на продукта, с придружителен текст "без ДДС:" се показва информация и за цената без ДДС.

Възможните начини на плащане на стоки, поръчани от magbor.com, са:

 • Плащане при доставка, което се извършва чрез наложен платеж чрез пощенски паричен превод (ППП) на сумата по доставката на куриера или в офиса на куриера при получаване на пратката, в брой, при осигурена от куриера възможност - с кредитна или дебитна карта или друг, договорен с куриера начин. В този случай доставката на пратката може да бъде извършена само чрез пощенски оператор, лицензиран за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Към момента Калас консулт ООД има сключени договори за извършване на тази услуга с Еконт експрес ООД и Спиди АД. Актуалният Публичен регистър на оператори, лицензирани за извършване на услугите по чл. 39 от ЗПУ, можете да видите в страницата на Комисията за регулиране на съобщенията.
  Не забравяйте да изискате и получите от куриера Разписка за пощенски паричен превод, която играе ролята на фискалната касова бележка и е документ за удостоверяване и осчетоводяване на плащането!

 • Плащане по банков път, като стартирането на доставката се осъществява след заверяване на посочената сметка на Клас консулт ООД с цялата дължима сума. Не се допускат частични плащания.

 • След влизането в сила на "НИД на Наредба № Н-18 от 2006 г. за регистриране и отчитане чрез фискални устройства на продажбите в търговските обекти, изискванията за софтуерите за управлението им и изисквания към лицата, които извършват продажби чрез електронен магазин" и до намиране на техническа възможност и внедряване на инструменти, позволяващи на електронния магазин да отговори на изискванията на Наредбата, или  решаване на въпросите, свързани със съответствието с изискванията на наредбата, в magbor.com ще спрат да се поддържат следните начини на плащане:

 • С кредитна или дебитна карта онлайн. Услугата се предоставя от лицензиран и регистриран от БНБ доставчик на платежни услуги в Република България по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи (ЗПУПС). Актуалните регистри по чл. 19 от ЗПУПС можете да видите в страницата на Българската народна банка. Приемат се транзакции с всички видове карти с лого на  MasterCard, Visa, включително VPAY и Visa Electron, Maestro,  JCB, UnionPay, American Express и Bancontact, независимо от страната, в която са издадени и независимо от избраната валута за плащане.

  Visa плащанеVisa Electron плащанеVpay плащанеMastercard плащанеMaestro плащанеAmerican Express плащанеUnion Pay плащанеJCB плащанеBancotact плащане

 • Чрез PayPal или PayPal Express - плащане през профил в PayPal. Този начин на плащане е възможен след избор на валута, различна от лв. (BGN, български лев) - съответно EUR (евро) или USD (американски долар)

 • На физически POS терминал в офиса ни, с дебитна, кредитна карта или с телефон със сертифицирано NFC, при поръчка с избрана опция "Доставка по инструкции на клиента" или след предварителна заявка на избраните от вас стоки по телефона и уговорено време за получаването им.

  Възможностите за електронно разплащане са:

  Visa плащанеVisa Electron плащанеVpay плащанеMastercard плащанеMaestro плащанеAmerican Express плащанеUnion Pay плащанеJCB плащанеBancotact плащанеApple PayAndroid PayLeuPay Wallet плащане

 • В брой в офиса ни, при поръчка с избрана опция "Доставка по инструкции на клиента" или след предварителна заявка на избраните от вас стоки по телефона и уговорено време за получаването им.


Независимо от избрания начин на плащане, цената на поръчката не се увеличава и не се начисляват допълнителни такси и разходи.


Нашата Политика за поверителност и тези Условия на доставка и начини на плащане са неразделна част от Общите условия за ползване на услугите на електронен магазин Магбор.