Доставка и плащане

Условия на доставка и начини на плащане

 

    УСЛОВИЯ НА ДОСТАВКА

 

Стоки, поръчани от Магбор e-shop на интернет адрес magbor.com, се доставят само на територията на Република България.

 

На лица и фирми, с регистрация в държави от ЕС или извън него, предлагаме възможността да получат стоките от място, което е предварително съгласувано.

Можете да изберете и запазите стоки като ни се обадите по телефона или ни пишете на имейл и уговорите с нас време за получаването им от офиса ни или по друг договорен начин, без да правите поръчка през онлайн магазина. При използването на куриерски услуги за такива поръчки, последните се заплащат изцяло от Получателя на поръчката директно на куриера.
Опцията “Безплатна доставка” на поръчки над определена сума не се прилага при поръчки направени по телефон или имейл, когато изпълнението им е свързано с куриерска услуга. За да се възползвате от тази опция е необходимо да оформите поръчката си през системата на онлайн магазина.

 

Стока, поръчана от онлайн магазин magbor.com, се доставя в рамките на до 3 работни дни. 
Обикновено, поръчката, направена в работен ден до 16.00 часа, ще бъде получена до 16.00 часа на следващия работен ден. 
- За пратки до по-малки населени места, където куриерските фирми имат конкретен седмичен график за разнос, се спазва съответния график.
- Поръчки, направени в петък могат да бъдат получени в събота  до 13:00 часа, само, ако като адрес на доставката е посочен офис на Еконт или Спиди.
- В определени случаи е възможно забавяне, за което ще бъдете уведомени.

 

За да се избегнат неволни или преднамерени грешки, някои от поръчките, особено направените от нови потребители, се потвърждават от наш служител по предоставения телефон за контакт. В случай, че не успеем да се свържем с потребителя по телефона, ще се опитаме да направим това на посочения имейл адрес. При невъзможност да установим контакт с потребителя, направил поръчката и съмнения за фалшива поръчка, ние ще я анулираме и няма да я изпълним, като за това ще се генерира съответното съобщение до потребителя в системата на магазина. 

 

Стойността на куриерската услуга за поръчка на обща сума под 180 лв. с ДДС е фиксирана и не зависи от вида на стоката и адреса на доставка. Сумата за куриерската услуга се вижда в "Начин на доставка: Доставка с куриер, Доставка (изчислява се отделно)".

 

 

Доставката на поръчка на обща сума над 180 лв. с ДДС е безплатна, ако е генерирана през системата на електронния магазин.

 

Дължимата цена на доставка се начислява в процеса на осъществяване на поръчката и преди нейното потвърждение. Ако цената на доставка не отговаря на Вашите очаквания, можете да се откажете от завършване на поръчката.

 

Доставката на поръчките, оформени през онлайн магазина, се извършва с:

 

1) Куриерски фирми Еконт или Спиди. 

Като адрес на доставката може да се посочи адрес или номер на офис на куриерска фирма Еконт или Спиди.

Пълна свобода на избора на адрес на получаване потребителят има като маркира за начин на доставка "По инструкции на клиента" и изпише инструкциите си за изпращане на пратката в полето "Коментар към поръчката".  В такъв случай потребителят се съгласява да заплати за своя сметка разходите по доставката, независимо от общата сума.

 

2) Служител на Калас консулт ООД, например при закупуване на машина и необходимост от демонстрация и обучение на място. Такава доставка е възможна само при направена поръчка с избран Начин на плащане "Банков превод". 

 

3) От офиса или по друг договорен начин при поръчка с избрана опция "Доставка по инструкции на клиента" и предварително уговорено време за получаването имТакава доставка е възможна само при направена поръчка с избран Начин на плащане "Банков превод" или преди влизането на НИД на Наредба № Н-18 при "Плащане при доставка" в брой.

 

При възможност и ако не противоречат на действащите закони и допълнителна регулация, включително и в сферата на електронната търговия, следваме всички инструкции на Получателя, вписани в полето "Коментар към поръчката".

Ако имате допълнителни изисквания към доставката на вече изпратена поръчка, се свържете с нас по телефона.

Моля, проверете вашата пратка за цялост в присъствието на куриера или при възможност от служител на Калас консулт ООД.

Рекламации за нарушена цялост или щета по време на транспорт се установява в момента на предаване на стоката.

Не се приема претенция за транспортен дефект, ако не е установен в момента на приемане на стоката.

 

    НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

 

Всички цени в онлайн магазин magbor.com са в български лева или се преизчисляват по курса на обслужващата ни банка в избрана от главното меню друга валута. Цените са с включен данък добавена стойност, като в детайлния изглед на продукта, с придружителен текст "без ДДС:" се показва информация и за цената без ДДС.

 

 


 

ВСИЧКИ ДОСТАВКИ НА ПОРЪЧКИ, ЗАЯВЕНИ НА WWW.MAGBOR.COM, СЕ ПРИДРУЖАВАТ ОТ:

 

- ДАНЪЧНА ФАКТУРА (КАЛАС КОНСУЛТ ООД Е РЕГИСТРИРАНА ПО ДДС) ПРИ ПРОДАЖБА НА ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА

- СТОКОВА РАЗПИСКА ПРИ ПРОДАЖБА НА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА

- ФИСКАЛНА КАСОВА БЕЛЕЖКА, КОГАТО ТОВА СЕ ИЗИСКВА ОТ РАЗПОРЕДБИТЕ НА ЧЛ. 118, АЛ. 1 ОТ ЗДДС И НАРЕДБА № Н-18 ОТ 13.12.2006

 


 

 

Възможните начини на плащане на стоки, поръчани на magbor.com, са:

 

 • Плащане при доставка, което се извършва чрез пощенски паричен превод (ППП) на сумата по доставката. Потребителят плаща на куриера или в офиса на куриера при получаване на пратката, в брой, при осигурена от куриера възможност - с кредитна или дебитна карта или друг, договорен с куриера начин. Доставката на пратката се извършва само чрез пощенски оператор, лицензиран за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Към момента Калас консулт ООД има сключени договори за извършване на тази услуга с Еконт експрес ООД и Спиди АД. Актуалният Публичен регистър на оператори, лицензирани за извършване на услугите по чл. 39 от ЗПУ, можете да видите в страницата на Комисията за регулиране на съобщенията.

  Не забравяйте да изискате и получите от куриера Разписка за пощенски паричен превод, която играе ролята на фискалната касова бележка и е документ за удостоверяване и осчетоводяване на плащането!

 • Плащане по банков път, като стартирането на доставката се осъществява след заверяване на посочената сметка на Клас консулт ООД с цялата дължима сума. Не се допускат частични плащания.

 

 

 • С кредитна или дебитна карта онлайн. Услугата се предоставя от лицензиран и регистриран от БНБ доставчик на платежни услуги в Република България по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи (ЗПУПС). Актуалните регистри по чл. 19 от ЗПУПС можете да видите в страницата на Българската народна банка. Приемат се транзакции с всички видове карти с лого на  MasterCard, Visa, включително VPAY и Visa Electron, Maestro,  JCB, UnionPay, American Express и Bancontact, независимо от страната, в която са издадени и независимо от избраната валута за плащане.

  Visa плащанеVisa Electron плащанеVpay плащанеMastercard плащанеMaestro плащанеAmerican Express плащанеUnion Pay плащанеJCB плащанеBancotact плащане

  В отговор на изискванията на Директива PSD2 са предприети съответните мерки за по-голяма сигурност на плащанията, като може да се виждат допълнителни полета за попълване, когато се извършва плащане с онлайн платежните решения на myPOS. Допълнителните полета са следните: 
       Имейл адрес на клиента
       Адрес на клиента за фактуриране
       Име на картодържателя
       Мобилен телефонен номер
  Гореспоменатите полета ще се появяват при специфични случаи за определи картови схеми. В случаите, когато полетата са видими, всички те са задължителни за попълване, за да се обработи плащането.
   
 • Чрез PayPal или PayPal Express - плащане през профил в PayPal. Този начин на плащане е възможен след избор на валута, различна от лв. (BGN, български лев) - съответно EUR (евро) или USD (американски долар)
   
 • На физически POS терминал в офиса ни, с дебитна, кредитна карта или с телефон със сертифицирано NFC, при поръчка с избрана опция "Доставка по инструкции на клиента" или след предварителна заявка на избраните от вас стоки по телефона и уговорено време за получаването им.

  Възможностите за електронно разплащане в офиса ни са:

  Visa плащане Visa Electron плащане Vpay плащане Mastercard плащане Maestro плащане American Express плащане Union Pay плащане JCB плащане Bancotact плащане Ideal плащане Apple Pay Android Pay Samsung Pay LeuPay Wallet плащане
   
 • В брой в офиса ни, при поръчка с избрана опция "Доставка по инструкции на клиента" или след предварителна заявка на избраните от вас стоки по телефона и уговорено време за получаването им.
   

 

 

При промяна на обстоятелствата във връзка със съответствието на електронния магазин на действащото законодателство ще променим своевременно информацията тук и ще уведомим потребителите на магазина, абонирали се за електронния ни бюлетин. 

Можете да изберете и запазите стоки като ни се обадите по телефона и уговорите с нас време за получаването им от офиса ни или по друг начин, без да правите поръчка през онлайн магазина.  И в такъв случай ще можете да се възползвате от всички начини на плащане, които предлагаме.

 

Независимо от избрания начин на плащане, цената на поръчката не се увеличава и не се начисляват допълнителни такси и разходи.

 

Нашата Политика за поверителност и тези Условия на доставка и начини на плащане са неразделна част от Общите условия за ползване на услугите на електронен магазин Магбор.